www.montjoie.nl
 
Drop Down Menu
 
 

De omgeving in de winter

Het grootste skigebied betreft Les Portes du Soleil, hetgeen op iets meer dan 10 minuten rijden langs het prachtige besneeuwde Lac de Montriond ligt van ons huis. Dit skigebied, met een hoge mate van sneeuwzekerheid, vanwege de ligging in de noordelijke Alpen, omvat een totale lengte van de pistes van 650 km, met als hoogste punt 2460 m en is geschikt voor alle niveau’s.

Klik hier om de skimap van Les Portes du Soleil in een nieuw venster te openen. Les Portes du Soleil

De meest ervaren skiers nemen de muur bij Avoriaz aan de Zwitserese kant, de 7e meest steile piste van Europa. Men kan er eindeloos tochten maken m.b.v. de 205 liften en bijzonder is uiteraard dat men van Frankrijk naar Zwitserland en vv kan skieen.

Ook langlaufen en parapente behoren tot de mogelijkheden. Overal zijn gezellige eetgelegenheden aan de pistes. De dichtstbijzijnde skischool is de Ecole de Ski Français in Montriond.

De meest bekende plaatsen in Frankrijk zijn Morzine, Avoriaz, Les Gets, Chatel en Abondance en in Zwitserland Morgins, Les Crosets Champéry en Champoussin.

Het dichtstbijzijnde gebied is La Grande Terche bij Saint Jean d'Aulps op een kleine 5 minuten rijden van het huis. Dit is een kleiner gebied en ook onderdeel van Les Portes du Soleil, maar er niet rechtstreeks mee verbonden. Het heeft een eigen skischool.

Andere gebieden zijn o.m. het Grand Massif bij Flaine (200 km piste) op ongeveer 45 minuten rijden en bij Chamonix o.a. Les Grands Montets (200 km piste) op 1,5 uur rijden.

 

piste Avoriaz

Piste Avoriaz

 

villagedeschevres

Piste Chatel

 

Piste Montriond (F) naar Les Crosets (CH)

Piste Montriond (F) naar Les Crosets (CH)

 

Piste op La Grande Terche (Portes du Soleil, bij Saint Jean)

Piste op La Grande Terche (Portes du Soleil, bij Saint Jean)

 

            Het huis in de winter

Het huis

Het huis in de winter

Het huis

 

Het huis